NEDELJA
22
September

MUSICA CARNIUM 2006: Duet Aleksandra Verbitskaja - harfa, Žiga Brank - violina


Natisni
Pošlji
Oceni

Aleksandra Verbitskaja


Solo harfistka v Slovenski filharmoniji. Rojena je v St. Petersburgu, v Rusiji. Aleksandra Verbitskaja se je začela učiti klavir s svojimi petimi leti in harfo ko je pri devetih letih na  glasbenem konservatoriju v St. Petersburgu. Kmalu je začela zmagovati na tekmovanjih za harfo v Rusiji. Leta 1995 pa je nadaljevala šolanje v tujini. Diplomirala je z odliko na Brussels Royal Conservatory. Nato pa je šolanje nadaljevala še na Hochschulle fur Music v Minchnu ter na Mozarteum v Salzburgu.


Soelovala je že z dirigenti kot so Zubin Mehta, Valery Gergiev and Pierre Bartholomee.


Leta 1995 je zmagala na tekmovanju Phi Beta International Competition na Dunaju, prejela drugo nagrado na Brussels Internationa Competition 1998, je zmagovalka Josef-Reinl International Harp Competition. Kot solist je nastopala v mnogih državah.


 


Žiga Brank


V Ljubljani rojeni violinist Žiga Brank se je zacel učiti violino pri prof. Mirko Kosiju. Že v mladih letih je prejel številne nagrade pri nas in v Italiji (med drugim leta 1994 1. nagrado na tekmovanju


mladih slovenskih glasbenikov ter kot posebno darilo violino mojstra V. Demšarja). Leta 1995 je prejel Škerjancevo nagrado Srednje glasbene in baletne šole. Študij je nadaljeval v tujini, ki ga je zaključil leta 2005 na visoki šoli za glasbo pod vodstvom znanega violinista prof. J. Rissina z odliko. Obiskoval je številne tečaje, med njegovimi profesorji so bili Chr. Hutcap, Igor Ozim, Yampolski, Chaim Taub, Boris Kuschnir, Grigory Žislin, Lena Bondarenko. V tem času je dosegel številne odlične uvrstitve na mednarodnih tekmovanjih Alpe Adria v Italiji, leta 2003 prvo nagrado


na tekmovanju slovenskih glasbenikov, Jugend Musiziert v Erlangnu (druga nagrada), Vaclav Huml v Zagrebu. Leta 2004 je kot solist nastopil na novoletni turneji pod vodstvom dirigenta M. Fabianija. Leta 2005 je bil vključen v promocijski program nemške državne zbirke instrumentov v Baden-Wuerttemberg.


 
Organizator:  KUD KRANJPrireditev vstavil: KUD Kranj
Dne: 22.5.2006 17:36:00

Pošlji prijateljem
E-pošta pošiljatelja:  
E-pošta prejemnika:  
Sporočilo: