SOBOTA
4
April

vestern: Filmsko gledališče: 3:10 za Yumo (3:10 to Yuma)


Natisni
Pošlji
Oceni

Dolžina: 1h 57min
Leto: 2007
Država:
ZDA
Jezik: angleščina
Scenarij: Halsted Welles, Michael Brandt in Derek Haas po zgodbi Elmora Leonarda
Režija:
James Mangold
Igrajo:
Russell Crowe, Christian Bale, Peter Fonda, Logan Lerman, Dallas Roberts, Ben Foster, Vinessa Shaw


 


 


Po filmu Hoja po robu, ki mu je prinesel priznanje kritikov, se je režiser James Mangold odločil vdihniti novo življenje klasičnemu ameriškemu žanru, vesternu, s filmom 3:10 za Yumo. V predelavi vesterna iz leta 1957, ki temelji na zgodbi Elmora Leonarda, igrata odlična igralca: oskarjevec Russell Crowe in Christian Bale v vlogi neslavnega odpadnika in bojevitega rančarja, ki se javi, da ga bo popeljal k pravici. S pomočjo močne parabole o dobrem in zlem film ponuja osvežujoče realističen prikaz življenja na mitskem Divjem zahodu ter nas popelje v pokrajino na hitro zgrajenih mest in zlobne sebičnosti v času nastajanja medcelinske železniške proge.
3:10 za Yumo se začne z galopom in nato komajda kaj upočasni ritem, saj Mangold intenzivno dogajanje dopolnjuje še z elementi karakterne drame, rezultat pa je odlična sodobna zabava.


Danu Evansu je nestanovitni divji zahod obrnil hrbet, saj mu zaradi dolgotrajne suše grozi zaplemba kmetije. Ko po spletu okoliščin sodeluje pri prijetju zloglasnega roparja Bena, se odloči pridružiti šerifovim možem, ki želijo kriminalca pripeljati pred sodišče v Yumo. Na poti morajo prečkati nemirno indijansko ozemlje, na sledi pa so jim tudi Benovi možje, toda največjo nevarnost predstavlja prav premeteni zločinec, ki je v psiholoških igricah z nasprotniki prav tako spreten, kot s pištolo.


 


Film distribucije Cinemania group
Organizator:  Linhartova dvorana RadovljicaPrireditev vstavil: Linhartova dvorana Radovljica
Dne: 28.12.2007 18:19:00

Pošlji prijateljem
E-pošta pošiljatelja:  
E-pošta prejemnika:  
Sporočilo: