TOREK
31
Marec

akcijska drama: Filmsko gledališče: Pomlad v Bosni (The Hunting Party)


Natisni
Pošlji
Oceni

Dolžina: 1h 36min
Leto: 2007
Država:
ZDA, BiH, Hrvaška
Jezik: angleščina, bosanščina
Scenarij: Richard Shepard
Režija:
Richard Shepard
Igrajo:
Richard Gere, Terrence Howard, Jesse Eisenberg, Diane Kruger, James Brolin


 


"V vojni sta tisto, kar vidiš, in tisto, kar se je zares zgodilo, včasih dve popolnoma različni stvari."


Televizijski reporter Simon Hunt (Richard Gere) in snemalec Duck (Terrence Howard) sta dolga leta z ramo ob rami poročala z najbolj vročih vojnih prizorišč po svetu: od Bosne do Iraka, Somalije in El Salvadorja. Izogibala sta se kroglam in izstrelkom, pošiljala v svet sliko in besedo in pobirala nagrade emmy eno za drugo. Dokler se nekega grozljivega dne v Bosni ni vse spremenilo.


Med prenosom v živo na nacionalni televiziji se je Simon zlomil. Po tistem so Ducka povišali, Simon pa je preprosto izginil iz poročevalskega sveta.


Pet let pozneje se Duck vrne v Sarajevo v družbi arogantnega šefa in poročevalskega zelenca Benjamina (Jessie Eisenberg), sina vplivnega očeta, da bi poročala s pete obletnica konca krvavega balkanskega klanja. Kot prikazen iz preteklosti se pojavi tam tudi Simon s ponudbo o ekskluzivni poročevalski novici. Ducka prepriča, da ve, kje se skriva trenutno najbolj iskani vojni zločinec ne le v Bosni, temveč v tem delu sveta sploh, tako imenovani Lisjak. Oboroženi zgolj z drobci nezanesljivih informacij se Simon, Duck in Benjamin podajo na temačno in nevarno misijo globoko na sovražno ozemlje, kjer je mir le navidezen, vojna in njene najbolj grozljive posledice pa še zelo žive …


So na lovu za zgodbo, ki se ponudi enkrat samkrat v življenju, toda ali bodo živeli dovolj dolgo, da bodo lahko poročali o njej?


Film temelji na članku v reviji Esquire "Kaj sem počel med svojimi poletnimi počitnicami" Scotta Andersona.


 


Film distribucije Demiurg
Organizator:  Linhartova dvorana RadovljicaPrireditev vstavil: Linhartova dvorana Radovljica
Dne: 29.12.2007 11:55:00

Pošlji prijateljem
E-pošta pošiljatelja:  
E-pošta prejemnika:  
Sporočilo: