SOBOTA
4
April

drama / komedija: Filmsko gledališče: Temnomodraskorajčrna (Azuloscurocasinegro)


Natisni
Pošlji
Oceni

Dolžina: 1h 45min
Leto: 2005
Država:Španija
Jezik: španski jezik
Scenarij: Daniel Sanchez Arevalo
Režija: Daniel Sanchez Arevalo
Igrajo: Quim Guitierrez, Marta Etura, Antonio de la Torre, Hector Colome, Raul Arevalo, Eva Pallares


 


Režiser Daniel Sanchez Arevalo je prejel špansko filmsko nagrado Goya za najboljši celovečerni prvenec, Quim Guiterrez (Jorge) za najboljšega glavnega igralca in Antonio de la Torre (Antonio) za najboljšo stransko moško vlogo. Na Malaga Film Festival je film prejel nagrado za najboljši scenarij in posebno nagrado žirije. V Stockholmu, na Film Festival je režiser prejel nagrado žirije za najboljši prvenec. Na filmskem festivalu v Benetkah pa je film prejel nagrado EUROPA CINEMAS.


 


Temnomodraskorajčrna je stanje duha, negotova prihodnost, barva: barva, ki je ne prepoznamo vedno in ki se spreminja v odvisnosti od svetlobe, medija in razpoloženja.


Film o ljubezni in sovraštvu v družini , ki s spreminjanjem popolnoma neverjetnih situacij v resnične, ustvarjanjem intimnih karakterjev in njihovih očarljivih medsebojnih razmerij, ter z nenehnim prehajanjem iz  drame v komedijo spominja na najboljše Almodovarjeve filme.


Potem ko je očeta zadela kap, je vzel družinske zadeve v svoje roke najmlajši, Jorge (Quim Guitierrez). Zadnja leta je trdo delal kot hišnik, skrbel za nepokretnega očeta (Hector Colome) in končal izredni študij poslovnih ved, kar pa mu ni pomagalo, da bi ga sprejeli v primerno službo. Kljub trudu za dober nastop na zaposlitvenih intervjujih, se mu kadrovski managerji še vedno samo vljudno nasmihajo...


Prav takrat, ko se Jorgovo dekle Natalia (Eva Pallares) po končanem študijju končno vrne iz  tujine, ga starejši  brat Antonio (Antonio de la Tore) prosi, da pomaga njegovi Pauli (Marta Etura) zanositi, ker je to edini način, da oba izpustijo iz zapora. Jorge se s Paulo zaplete v sila nenavadno razmerje, skozi katerega se podzavestno osvobodi slabe vesti in pretirane odgovornosti, ter do sveta vzpostavi ignorantsko distanco, s katero preseže »usodnost« socialnih in družinskih razmerij.


In tu je še njegov hudomušni prijatelj Israel (Raul Arevalo), voyeur, ki   resno podvomi v svojo spolno identiteto, ko skozi daljnogled na masažni mizi bližnjega salona za sprostitev nepričakovano zagleda  svojega očeta, ki se prepušča spretnim rokam....


 
Organizator:  Linhartova dvorana RadovljicaPrireditev vstavil: Linhartova dvorana Radovljica
Dne: 29.12.2007 12:05:00

Pošlji prijateljem
E-pošta pošiljatelja:  
E-pošta prejemnika:  
Sporočilo: