SREDA
11
December

Nežni, barviti, prikriti ... metulji!


Natisni
Pošlji
Oceni

Razstava fotografij študentov biologije Fakultete za naravoslovje in matematiko Univerze v Mariboru.Razstava bo na ogled od 7. avgusta do 15. septembra 2009 v avli Univerzitetne knjižnice Maribor.

 


NEŽNI, BARVITI, PRIKRITI...

METULJI!

 

 

Študentje biologije Fakultete za naravoslovje in matematiko Univerze Maribor so letos ponovno organizirali razstavo fotografij. Prvo, lansko razstavo, so naslovili “V objemu narave”, saj je bila skupna tematika fotografij pokrajina. Letošnja se imenuje “Nežni, barviti, prikriti … Metulji!” Za razstavo so zbrali fotografije metuljev v njihovem naravnem okolju, ki so lahko vsebovale rastline, s katerimi se metulji prehranjujejo in počivališča metuljev. Mikroslike metuljev in njihovih delov niso bile sprejete za izbor.

 

Sprejemali so barvne fotografije, ki so bile posnete digitalno in niso bile računalniško obdelane. Dovoljene so bile le majhne korekcije osvetlitve, kontrasta, barv in ostrine. Vsak študent biologije je lahko poslal do pet fotografij.

 

Skupno so zbrali 41 fotografij, ki jih je ocenila strokovna štiričlanska komisija. Sestavljali so jo: dr. Mitja Kaligarič, izred. prof., asist. Tina Klenovšek, Stanko Rijavec, prof. likovne vzgoje, Marko Šebrek, prof. likovne vzgoje in mag. Matjaž Jež, prof. biol. Komisija je ocenjevala ustreznost fotografij, tehnike fotografiranja in vsebino fotografije. Izbranih je bilo 26 najboljših fotografij.

 

Namen organiziranja razstav:

- študentom biologije ponuditi priložnost, da pokažejo svoje fotografske sposobnosti;

- usmerjanje študentov biologije k fotografiranju kot dopolnilu svoje bodoče stroke;

- vzpodbujanje študentov biologije k živahnejšemu obštudijskemu življenju in

- večanje prepoznavnosti študentov biologije v našem univerzitetnem mestu in v Sloveniji.

Organizatorice razstave so Iris Petrovič, Barbara Janota in Lučka Zorko.

Prvo razstavno mesto fotografij je bila avla Fakultete za naravoslovje in matematiko, Pedagoške in Filofofske fakultete. 
Organizator:  Univerzitetna knjižnica MariborPrireditev vstavil: Univerzitetna knjiznica Maribor
Dne: 10.8.2009 9:29:00

Pošlji prijateljem
E-pošta pošiljatelja:  
E-pošta prejemnika:  
Sporočilo: