ČETRTEK
2
April

Sever


Natisni
Pošlji
Oceni

Nord; drama

Rune Denstad LangloNorveška,


 2009, 35 mm, barvni, 1:2.35


78 min


 


režija Rune Denstad Langlo

scenarij Erlend Loe

fotografija Philip Øgaard

montaža Zaklina Stojcevska

glasba Ola Kvernberg

produkcija Brede Hovland, Sigve Endresen

igrajo Anders Baasmo Christiansen, Kyrre Hellum, Marte Aunemo, Mads Sjøgård Pettersen, Lars Olsen, Astrid Solhaug, Even Vesterhus, Ragnhild Vannebo, Celine Engebrigtsen, Ole Dalen


 


zgodba

Smučar Jomar doživi živčni zlom. Po odpustu iz psihiatrične bolnišnice se izolira od ljudi in zaposli kot čuvaj slabo obiskanega smučišča nekje na jugu Norveške. Golta tablete, kadi marihuano in veliko pije. Potem nekega dne izve, da je morda oče štiriletnega otroka, ki skupaj z materjo, Jomarjevo nekdanjo punco in razlogom za njegov živčni zlom, odrašča nekje daleč na severu države.


Novopečeni oče požge svojo kolibo, si oprta petlitrsko plastenko žganice, zajaha motorne sani in se odpravi na sever, na čudno in poetično potovanje prek zasneženih prostranstev Norveške.


Na tej hipnotični odpravi prek nadrealnih arktičnih krajin Jomar nenehno srečuje sorodno nežne in zbegane duše, ki mu pomagajo, da vztraja na svoji poti proti svetlejši plati življenja.


Rahločuten, duhovit, zasanjan in žanrsko neopredeljiv film, ki ga dejansko še najlepše opiše promocijski slogan: Antidepresivni film ceste – brez ceste!
Organizator:  Linhartova dvorana RadovljicaPrireditev vstavil: Linhartova dvorana Radovljica
Dne: 27.1.2010 14:34:00

Pošlji prijateljem
E-pošta pošiljatelja:  
E-pošta prejemnika:  
Sporočilo: