PETEK
10
April

KUHINJA Z DUŠO


Natisni
Pošlji
Oceni

Soul Kitchen


Fatih Akin

Nemčija, 2009, 35 mm

99 min

 


 


 


 


»Življenje je to, kar se ti zgodi, medtem ko delaš druge načrte.« John Lennon


 


režija Fatih Akin

scenarij Fatih Akin, Adam Bousdoukos

fotografija Rainer Klausmann

montaža Andrew Bird

produkcija Fatih Akin, Klaus Maeck

igrajo Adam Bousdoukos, Moritz Bleibtreu, Birol Ünel, Pheline Roggan, Anna Bederke, Dorka Gryllus, Lucas Gregorowicz, Wotan Wilke Möhring

distribucija v Sloveniji Continental film


festivali, nagrade

Svetovna premiera v glavnem tekmovalnem programu festivala v Benetkah 2009, kjer film prejme posebno nagrado žirije. Toronto 2009. LIFFe 2009 – sekcija Predpremiere.


 


zgodba

Zinos je lastnik restavracije v Hamburgu. Zadnje čase ga sreča pušča na cedilu; njegovo dekle Nadine se je preselilo v Šanghaj, stalne stranke bojkotirajo spremenjen gurmanski jedilnik novega kuharja. Kot da to še ni dovolj, ga dajejo še bolečine v križu. Stvari se začnejo izboljševati, ko prenovljen kulinarični načrt privabi novo, trendovsko klientelo, kar pa ne zaceli Zinosovega strtega srca, zato se odpravi po Nadine na Kitajsko, restavracijo pa prepusti v upravljanje svojemu prestopniškemu bratu Illiasu. Obe odločitvi se izkažeta za katastrofalni: Illias zakocka restavracijo, ki pade v roke nepremičninskemu agentu sumljivega videza, Nadine pa ima novega ljubimca. Če bi se Zinos in Illias nehala pričkati in stopila skupaj, bi imela morda še zadnjo možnost, da restavracijo dobita nazaj.


Dinamična komedija o brezupno neorganiziranem šefu restavracije in drugih prisrčno prismuknjenih ekscentrikih, ki utripa v ritmu sodobne večkulturne Nemčije.
Organizator:  Linhartova dvorana RadovljicaPrireditev vstavil: Linhartova dvorana Radovljica
Dne: 30.8.2010 14:24:00

Pošlji prijateljem
E-pošta pošiljatelja:  
E-pošta prejemnika:  
Sporočilo: