TOREK
31
Marec

Dekle, ki je dregnilo v osje gnezdo


Natisni
Pošlji
Oceni

(Luftslottet som sprangdes )

misteriozni triler, tretji del Milenijske trilogije Stiega Larssona


 

dolžina: 147min

 

scenarij: Ulf Ryberg po romanu Stiega Larssona

režija: Daniel Alfredson

igrajo: Michael Nyqvist, Noomi Rapace, Lena Endre, Annika Hallin, Jacob Ericksson, Sofia Ledarp, Anders Ahlbom, Micke Spreitz

 

V zadnjem delu knjižne uspešnice Stiega Larssona se samosvoja Lisbeth znajde težko ranjena na intenzivni negi švedske bolnišnice. Poleg boja za življenje ji grozi obtožba trojnega umora, njeno nedolžnost pa lahko dokaže zgolj neutrudni novinar Mikael. Med pripravo šokantnega članka se znajde v smrtni nevarnosti, saj številni ljudje na visokih položajih ne želijo, da bi resnica prišla na dan.

 

Tretji del filmske verzije po svetovno znani trilogiji Millennium, Stiega Larssona je Dekle, ki je dregnilo v osje gnezdo. Dogajanje je v tem sklepnem delu še bolj napeto. Zgodba se začne tam, kjer se je končalo Dekle, ki se je igralo z ognjem. Lisbeth Salander je sicer preživela to, da je bila živa zakopana, a njenih težav še zdaleč ni konec. Obtožena je trojnega umora in mogočne sile se trudijo, da bi jo enkrat za vselej utišale. Mikael Blomkvist medtem koplje po Lisbethini temačni preteklosti in kmalu najde sled.

 Organizator:  Linhartova dvorana Radovljica

TERMINI:


Prireditev vstavil: Linhartova dvorana Radovljica
Dne: 20.8.2011 20:49:00

Pošlji prijateljem
E-pošta pošiljatelja:  
E-pošta prejemnika:  
Sporočilo: