SREDA
1
April

Turlututu


Natisni
Pošlji
Oceni

Lutkovna miniaturka iz kovčka za najmlajše (2+) temelji na dogodivščinah Turlututuja, lika, ki ga že več let razvija priznani francoski ilustrator in avtor Hervé Tullet. Turlututu je živahen, dinamičen, navihan in prisrčen lik, ki iz slikanice prestopi na oder in se takoj izgubi. Na poti iskanja se gledalci znajdejo v domišljijskem svetu, kjer se začnejo dogajati čudežne gledališke stvari. Otroci postanejo aktivni akterji predstave, v kateri z režijskimi, interpretacijskimi in tehničnimi domislicami zaživi lutkovnost v vsej svoji razsežnosti.


''Turlututuja ni. Padel je iz knjige in se izgubil. Kako ga najti, ko pa je Turlututu lahko manjši od bolhe ali pa višji od cerkvenega zvonika? Kako ga iskati, če ob pravih čudežnih besedah v trenutku spremeni barvo, odleti v vesolje ali pa preprosto izgine? Kako? Lahko. Postanimo Turlututu! In ga ujemimo.''


O AVTORJIH


Herve Tullet je eden najbolj priljubljenih francoskih avtorjev in ilustratorjev. Je dobitnik več knjižnih nagrad. Njegove slikanice so prevedene v več kot 25 jezikov. Zanje je značilno, da niso namenjene zgolj branju, temveč spadajo med interaktivne igrive knjižice z močno prepoznavno likovnostjo, pri katerih morajo najmlajši bralci ustvarjalno sodelovati s tipanjem, pihanjem, premikanjem, tresenjem, obračanjem … Takšna je tudi zbirka slikanic z naslovom Turlututu, o knjižnem liku, ki ga je avtor razvijal več let. Junak bo iz slikanic prvič prestopil na lutkovni oder prav v predstavi režiserja Matije Solceta.


Matija Solce (1981) je potujoči lutkar, igralec, glasbenik in režiser, ki končuje doktorski študij na praški akademiji DAMU. S svojimi predstavami iz kovčka ter harmoniko je že nekajkrat obšel svet ter igral za najrazličnejše občestvo. V svojih delih pojem ''lutkovno gledališče'' širi na pojem ''gledališče subjekta''. Lutka je v tem primeru lahko objekt, lahko je zvok, igralec, lahko je gledalec, gib ali v končni fazi - lutka sama.


Vabljeni!Spletna stran:  http://www.lgl.si/si/predstave/otroci/260-Turlututu#.Uw8fF84yuu4
Elektronska pošta:  info@lg-mb.si
Telefon: +386 (0)2 22 81 979, +386 (0)31 614 533

Organizator:  Lutkovno gledališče MariborPrireditev vstavil: Matic
Dne: 27.2.2014 12:21:00

Pošlji prijateljem
E-pošta pošiljatelja:  
E-pošta prejemnika:  
Sporočilo: