SREDA
1
April

Tamara Kučinović: Maček z vrečo opotečo


Natisni
Pošlji
Oceni

Režiserka: Tamara Kučinović


V predmestju se vije dolga ulica, vzdolž nje se bohotijo čudovite razkošne hiše, pred njimi urejeni vrtovi, prijazni hišni ljubljenčki na njih disciplinirano mahajo z repki, očetje v zgledno polikanih oblekah in s čvrsto zategnjenimi kravatami se v zloščenih avtomobilih vozijo na delo, otroci pa se igrajo z dragimi elektronskimi igračami. Red, mir in zadovoljen občutek blagostanja.


V vrsti stoji tudi malo manjša hiša, precej skromnejša od ostalih, nekako zbledela in neizrazita, a hkrati tudi srečnejša. Samo da tega še ne ve. V njej živita deklica in deček z materjo. Nekega dne se otroka dolgočasita pa si neprevidno zaželita vseh tistih igrač, ki jih imajo drugi otroci, saj sta prepričana, da jim je mnogo bolj zabavno kot njima.


Kot v najbolj norih sanjah se pred njima iznenada pojavi Maček in jima obljubi najboljšo zabavo na svetu. V žaklju ima namreč stroj, ki lahko iz ene reči ustvari tisoč drugih, komurkoli v trenutku spremeni barvo las ali brez napora poseje prostranstva zelene trave. Samo zanju ustvari preobilje najbolj bleščečega in oddaljeno mamljivega, ki začne z lastnim preobiljem neusmiljeno dušiti najžlahtnejšo snov, iz katere je stkana ljubezen.


Objestni mačkon je neprecenljiv pomočnik pri ugotavljanju, česa vse v življenju ni treba kopičiti, da ostane dovolj prostora za spoštovanje bistvenega.


Vabljeni!Spletna stran:  http://www.lg-mb.si/premiere/macek-z-vreco-opoteco/
Elektronska pošta:  info@lg-mb.si
Telefon: +386 (0)2 22 81 979, +386 (0)31 614 533

Organizator:  Lutkovno gledališče MariborPrireditev vstavil: Matic
Dne: 27.2.2014 12:50:00

Pošlji prijateljem
E-pošta pošiljatelja:  
E-pošta prejemnika:  
Sporočilo: